چهل حدیث

چهار حدیث نورانی در باب {حفظ حدیث}

رسولُ اللّه ِ صلى الله علیه و آله :مَن حَملَ مِن اُمّتی أرْبَعینَ حَدیثا بَعثَهُ اللّه ُ یَومَ القیامَةِ فَقیها عالِما .

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله :از امّت من، هر کس چهل حدیث حفظ داشته باشد، خداوند او را در روز رستاخیز فقیه و عالم برانگیزد.

............................................................................................


عنه صلى الله علیه و آله :مَن حَفِظَ مِن اُمَّتی أرْبَعینَ حَدیثا یَطْلُبُ بذلکَ وَجْهَ اللّه ِ عزّ و جلّ و الدّارَ الآخِرَةَ ، حَشَرهُ اللّه ُ یَومَ القِیامَةِ مَع النَّبِیّینَ و الصِّدِّیقینَ و الشُّهداءِ و الصَّالِحینَ و حَسُنَ اُولئکَ رَفیقا .

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله :هر کس از امّت من چهل حدیث به خاطر خداوند عزّ و جلّ و آخرت حفظ کند، خداوند در روز رستاخیز او را با پیامبران و صدّیقان و شهیدان و صالحان محشور فرماید و چه نیکو همدمانى هستند اینان .

.............................................................................................................


الإمامُ الصّادقُ علیه السلام :مَن حَفِظَ عَنّا أرْبَعینَ حَدیثا مِن أحادیثِنا فی الحَلالِ و الحَرامِ ، بَعثَهُ اللّه ُ یَومَ القِیامَةِ فَقیها عالِما و لَم یُعَذِّبْهُ .

امام صادق علیه السلام :هر کس چهل حدیث از احادیث ما را درباره حلال و حرام حفظ کند، خداوند او را در روز قیامت فقیه و عالم برانگیزد و عذابش نکند.

............................................................................................................


پیامبر خدا صلى الله علیه و آله :کسى که براى امت من چهل حدیث حفظ کند که در کار دینشان از آنها بهره مند شوند، خداوند در روز رستاخیز او را فقیه و عالم برانگیزد.

تفسیر احادیث مربوطه

این احادیث تنها در باب اهمیت حفظ حدیث و مژده  بهشت و همنشینی با پیامبران به افرادی که 40حدیث برای رضایت خداوند و اموزش به دیگری حفظ میکنند میدهد

علامه مجلسی پس از ذکر احادیث در مورد فضیلت حفظ حدیث، می گوید: حفظ مراتبی دارد و پاداشی که در برابر آن داده می شود، برحسب آن مراتب، متفاوت خواهد بود:

یک) حفظ لفظ احادیث، خواه در ذهن باشد یا به صورت نوشته و نیز لفظ آن صحیح باشد و داشتن اجازه ی نقل حدیث.

دو) حفظ معانی احادیث و تفکر در آنها و استنباط احکام و معارف از آنها.

سه) حفظ احادیث بوسیله ی عمل به آنها.

بنابراین تمام مراتب حفظ دارای پاداش است اما ثواب هر مرحله با مرحله ی دیگر تفاوت دارد و اگر حفظ حدیث همراه عمل باشد، پاداش بیشتری به دنبال خواهد داشت.

 


{انشاالله همه از حافظان احادیث باشیم}

یاعلی